Depilacija

Devojčice obično kreću na depilaciju kada napune 11 godina. U pubertetu počinju da se pojavljuju dlačice koje im smetaju i zbog kojih se stide. Ipak, ne postoji pravilo kada treba početi sa depilacijom ali je veoma važno da devojčice ne padnu u iskušenje da dlačice uklone brijačem pošto se na taj način definitivno pojačava debljina dlake i ne pomaže se u smanjenju njihovog rasta.

Depilaciju treba raditi jednom mesečno. To je dovoljno dug vremenski period tokom kojeg bi trebalo da izrastu sve dlačice i omoguće uspešnu depilaciju.

Nausnice

Postoje specijalni voskovi koji su namenjeni za depilaciju nausnica
i za osetljivu kožu. Veoma je važno u slučaju ako je koža osetljiva, odmah nakon depilacije namazati je hidrociklinom kako se ne bi stvarale bubuljice. S druge strane, ukoliko vam je čupkanje obrva pincetom bolno, moguće je višak dlačica i sa tog mesta ukloniti voskom za osetljivu kožu.

Bikini zona i pazuh

Koža na bikini zoni i ispod pazuha izuzetno je tanka i osetljiva, pa se na tom području nakon depilacije javlja crvenilo i peckanje što se rešava nanošenjem kreme za smirenje  iritacije.

Za depilaciju područje bikinija(brazilska depilacija), nausnice, lica i pazuha koristimo film vosak koji u sebi sadrži sastojke koji deluju prvenstveno na smirivanje kože tog dela koji je inače osetljiv i lako crveni.

Hladna depilacija

Zagrejani vosak se pomoću patrona, nanosi na željeni deo tela, a potom odstranjuje zajedno sa dlačicama,uz pomoć Perforiranih tračicama.

Depilacija hladnim voskom podrazumeva da se vosak koristi samo jednom.

Najsigurniji i najčistiji vid depilacije i brazilske depilacije.

Poželjno je pre depilacije ne nanositi nikakvu kremu ni losione na telo, zbog boljih efekata uklanjanja dlačica.

Topla depilacija za jednokratnu upotrebu

Najstariji i najzastupljeniji način depilacije je depilacija toplim voskom.

Preporučujemo je kod problema urastanja dlačica. Svojom toplotom vosak opušta kožu i na taj način prodire u folikule, tako da dlačice čupa iz korena. Toplim voskom može da se depilira bilo koji deo tela. Ne stvara se depilacija, usporava se njihov rast, a tokom vremena redovnim depiliranjem one postaju ređe i tanje. U našem salonu koristimo posebne film voskove, izuzetne strukture i kvaliteta koji lagano prianjaju na kožu i lako se skidaju, a iza sebe ostavljaju baršunastu i glatku kožu. Idealan je za intimne delove tela koji su i najosetljiviji.