Dermapen

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana.
Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama kojim se postiže efikasniji unos aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana).
Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera.
Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan.
Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana.
Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama.
Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način stimuliše se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke strije. Ovaj proces naziva se neo-kolageneza.
Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Problemi koji se tretiraju dermapenom

 • Ožiljci od akni
 • Bore
 • Hiperpigmentacije (fleke)
 • Anti-age tretmani protiv starenja kože
 • Sužavanje pora
 • Revitalizacija umorne kože
 • Strije

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kolagena
Kako se izvodi tretman dermapenom?
Na savršeno očišćenu kožu nanosi se koktel smešan od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se dermapenom prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo.

Da li je procedura bolna?

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent oseća blago peckanje. Kod klijenata koji su osetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme. Koliko tretmana je potrebno da se dobije dobar rezultat?
Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana.

Koliko često se izvodi tretman?

Učestalost tretmana varira i zavisi od:
 • Izbora koktela
 • Životnog doba klijenta
 • Stepena izloženosti suncu
 • Naslednih faktora
 • Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedelje.

Koji rezultati se mogu očekivati?

 • Čistija koža
 • Manje bora
 • Bojom ujednačen ten
 • Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana

Reakcije nakon tretmana:

Oporavak je jako brz. Odmah posle tretmana se javlja crvenilo i moguć je blagi otok, zatezanje kože, osetljivost na dodir, blag svrab i petehije. To su normalne reakcije kože koje nestaju 24-48h nakon tretmana.
U našem centru klijenti dobijaju detaljne savete i protokol za negu kože kako bi izbegli moguće komplikacije i postigli brz i kvalitetan oporavak.

Produžena nega i mere opreza nakon tretmana:

 • Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti nakon tretmana.
 • Od narednog dana koristi se regenerativni krem i po izlasku van fotoprotektivni preparat.
 • Zabranjeno je sunčanje i odlazak u solarijum.
 • Šminka se može naneti 24-48h nakon tretmana.
 • Izbegavati vežbanje 12-24h nakon svakog tretmana.
 • Izbegavati kupanje u bazenu.
 • Depilaciju ili epilaciju dlačica na tretiranoj regiji ne bi trebalo raditi 7 dana nakon tretmana
 • Hemijski piling na tretiranoj regiji ne bi trebalo raditi 14 dana nakon tretmana
View this post on Instagram

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama kojim se postiže efikasniji unos aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana). Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan. Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana. Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način stimuliše se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke strije. Ovaj proces naziva se neo-kolageneza. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%. dermapen-2 Problemi koji se tretiraju dermapenom Ožiljci od akni Bore Hiperpigmentacije (fleke) Anti-age tretmani protiv starenja kože Sužavanje pora Revitalizacija umorne kože Strije Tretmani protiv opadanja kose Na koji način se postižu efekti? Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo

A post shared by KiiK salon Vračar (@kiiksalon) on

View this post on Instagram

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama kojim se postiže efikasniji unos aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana). Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan. Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana. Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način stimuliše se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke strije. Ovaj proces naziva se neo-kolageneza. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%. dermapen-2 Problemi koji se tretiraju dermapenom Ožiljci od akni Bore Hiperpigmentacije (fleke) Anti-age tretmani protiv starenja kože Sužavanje pora Revitalizacija umorne kože Strije Na koji način se postižu efekti? Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo #dermapen #lepakoza #negovanakoza

A post shared by KiiK salon Vračar (@kiiksalon) on