Natural Botox tretman

Ovaj tretman spada u veoma komforne neinvazivne anti – age tretmane. Namenjen je klijentima sa početnim znacima starenja kao prevencija produbljivanja bora i gubitka tonusa kože.

U osnovi ovog tretmana su neuropeptidi od kojih je najpoznatiji Argirelin . Oni su razvijeni tako da imaju isto dejstvo kao Botulinum toxin type A tzv. Botox, koji izazivaju paralizu mišića u trajanju od 4 do 6 meseci .

 

Neuropeptidima koji predstavljaju inhibitore neurotransmitera i njihovom penetracijom kroz potkožni sloj do samih mišića, inhibira se neurosekrecija acetilholina koji je zadužen za mišićnu kontrakciju i kao odgovor imamo omekšavanje finih linija i bora, smanjenje kontrakcije mišića lica i vidno smanjenje kožnog crteža.

Tretman je potpuno neinvazivan, bez narušavanja kontinuiteta kože, bez crvenila, bez alergijskih reakcija i perioda oporavka.

Tretman se može primenjivati u razmaku od 7 – 10 dana uz ponavljanje 4 tretmana , a u koliko je potrebno tretman se može izvoditi i kroz seriju od 8 tretmana .

Posle urađenje serije tretmana se pravi pauza jedan mesec, pa se tretman ponovo primenjuje 2 – 4 puta mesečno i ponovna pauza. Pauzu kao i novi tretman, prilagodićete stanju i potrebi klijentove kože.

Neophodna je adekvatna kućna nega sa hidrantnim preparatima kako bi se efekat tretmana što duže zadržao.

 

Tretman se može kombinovati sa drugim aparaturnim i alikativnim tretmanima, radi poboljšavanja efekta.