Parafin

Kako djeluje parafin

Parafin je oblik dubinske toplinske terapija. Tečni parafin vosak je jako delotvoran kod upijanja i zadržavanja topline. Kad umočite ruku ili nogu, na primer u parafinsku kupku toplina se prenosi s voska na zahvaćena područja i nakon toga otvrdne kao rukavica. Toplina povećava cirkulaciju i ublažuje bol i ukočenost.
Istovremeno, toplina iz parafina otvara pore i pojačava cirkulaciju u koži. To je razlog zašto parafin tako koristan za kožu, ostavljajući kožu mekanom.

Parafinsko pakovanje ruku dubinski i intenzivno vrši hidrataciju kože na rukama. Ruke se zahvaljujući ovom pakovanju dubinski očiste i hidriraju. Ovo je posebno korisno za one osobe koji su često u dodiru sa vodom, hemijskim sredstvima ili rade takav posao koji za posledicu ima da im koža na rukama postane suva, ispucala i gruba.

Ukoliko imate problem sa zanokticama ili suve i ispucale ruke, predlažemo vam da obavezno uradite ovaj tretman. Parafinsko pakovanje zagreva ruke, a to povoljno deluje kod osoba koje imaju probleme sa cirkulacijom.

Parafinsko pakovanje stopala poboljšava cirkulaciju u stopalima, održava vlažnost i elastičnost kože. Tretman parafinom predstavlja i jednu vrstu pilinga.

Preporučuje se pre svega onim osobama koje imaju suvu i ispucalu kožu, izrazito grube pete i problem sa zanokticama. Takođe tretman se preporučuje i onim osobama koje žele da imaju lepa i neghovana stopala.