Pedikir

U salonu radimo medicinski kao i estetski pedikir

Medicinski pedikir podrazumeva obradu stopala i noktiju sa patološkim promenama.

Tretman medicinskog pedikira može rešiti problem:

  • kurjih očiju, žuljeva
  • ragada,
  • traume noktiju
  • gljivičnih oboljenja noktiju i stopala
  • uraslih noktiju

Urasli nokti nastaju usled loše nege noktiju na nogama, pre svega odnosi se na pogrešan način sečenja noktiju. Vrlo važan detalj jeste čišćenje kanala koji se nalaze oko samog nokta.

Kurje oko nastaje usled dugotrajnog trenja u obući, na mestu na peti ili prstu. Tokom vremena stvara se zadebljanje koje polako prerasta u žulj koje može zauzimati dublje slojeve kože.

Gljivice na noktima na nogama se jako često pojavljuju kao i gljivice na koži izmedju prstiju. Gljivice na noktima nastaju usled korišćenja instrumenata ili turpija nakon osobe koja ima već zaražene nokte gljivičnom infekcijom. Kod ove vrste oboljenja jako je važna dezinfekcija kao i sterilizacija pribora za rad. Nokat koji je oboleo postaje zadebljan, boja se menja od žućkaste do zelenkaste. Podiže se od nokatnog ležišta odnosno kreveca. Prisutan je i neprijatan miris.

Hiperkeratoze su zadebljanja kože. Na stopalima se javljaju usled neodgovarajuće obuće, povećane težine, dugog stajanja.

Česte su kod žena srednjeg doba, ali i kod muškaraca. Javljaju se u vidu zadebljalih, žućkastih ploča, često ispresecanih dubokim i bolnim pukotinama (ragadama), u predelu peta i sredine gornjeg dela tabana. Takođe, mogu biti i u sklopu nekih kožnih polesti (ekcem, psorijaza).

Leče se mehaničkim odstranjivanjem zadebljanja (pedikir), opreznom primenom keratolitika, tj. krema koje ljušte kožu, a važna je i redovna primena odgovarajućih krema za negu stopala.

Uz estetski pedikir imaćete divno negovana stopala i lepe, uredne nokte!

Omekšavanje stopala je ključno kada se radi estetski pedikir. Stopala se omekšavaju i pripremaju za tretman u kadici za pedikir. To se postiže kombinacijom mlake vode, morske soli i blage masaže koju proizvodi vibriranje vode u kadici. Tako omekšana stopala spremna su za dalju obradu.Otklanjamo višak mrtvih ćelija sa površine kože. Zanokotice se poguraju i uklone. Sledeći korak je masaža stopala, koja poboljsava cirkulaciju,omeksava i hrani kozu a ujedno i opusta klijenta. Na kraju lakiramo nokte.